dijous, 6 d’agost del 2009

Bases del Concurs - En Català

Bases de Participació:


Bases Generals:

  1. Aquest concurs està obert a la participació de qualsevol artista dibuixant professional o amateur.
  2. El tema del concurs és “Els processos de Justícia Transicional a Catalunya, a Algèria i al Marroc”: Els punts de partida seran:
  • El dret a saber
  • Tortura i detenció
  • Desaparicions i execucions extrajudicials
  • Llibertat d’expressió
  • Independència dels poders judicials, administració de justícia, impunitat
  • Intolerància religiosa
  • Comissions de veritat, reconciliació, dignitat, el dret a obtenir reparacions i garanties de que no es repeteixin les violacions
  • Objecció de consciència a servei militar
  • Estats d’excepció
  • Afavorir la solidaritat efectiva entre persones i pobles sotmesos a violència.
  • La promoció del diàleg per la consecució de la pau

  1. Els i les participants poden enviar un màxim de 3 treballs originals per concursar. Aquests treballs no poden haver estat premiats a cap altre concurs.
  2. Els treballs poden ser realitzades amb qualsevol tècnica pictòrica
  3. El format és únic: mida A4 (210mm X 297mm).
  4. Les obres poden ser sense paraules, en llengua catalana, en llengua castellana, en llengua amazic, en llengua àrab, en anglès i en francès.
  5. Les obres s’han d’enviar per correu electrònic a concurs@elcalam.info, a 300 punts de resolució DPI en format JPG o JPEG i per correu postal certificat a l’adreça: Crtra. Granera 92-bxs. 08183 Castellterçol (Barcelona). Destinatari: Concurs Internacional d’Humor Gràfic i Drets Humans 2009, dirigit a F. Sol.
  6. El termini d’admissió de les obres finalitza el 18 d’Octubre de 2009.
  7. La presentació de les obres a concurs ha d’anar acompanyada d’una fitxa que inclogui el nom, els cognoms, l’adreça postal o l’adreça email, el telèfon i una fotografia (o caricatura) de l’autor o autora, així com una breu exposició de la seva trajectòria com a dibuixant.
  8. S’atorgaran 3 premis:
  9. a) Primer premi dotat amb 600€. El o la guanyadora del primer premi serà convidat a l’acte de presentació a Barcelona en el que se li lliurarà el premi, entre el dia 2 i 4 de novembre de 2009.
  10. b) Segon premi dotat amb 300€.
  11. c) Tercer premi dotat amb 100€.
  12. La decisió del jurat serà inapel·lable.
  13. La composició del jurat es farà pública després que el/la guanyador/a s’anunciï.
  14. La decisió del Jurat serà notificada al guanyador o guanyadora el 23 d’Octubre de 2009 per correu electrònic i es publicarà posteriorment al Blog.
  15. Les primeres 50 obres seleccionades s’integraran a l’exposició itinerant “La Mirada Crítica. Humor gràfic en defensa de les llibertats al Magrib” d’Elcàlam i s’exposaran de forma itinerant als recintes que l’associació consideri pertinents.
  16. La versió electrònica de totes les obres que es presentin es podrà visitar a la Galeria Virtual que es publicarà amb posterioritat al portal d’Elcàlam i d’AFD.
  17. L’organització es reserva el dret a difondre i reproduir amb posterioritat a l’entrega del premi l’obra guanyadora i les altres 49 obres seleccionades sense autorització expressa de l’autor o autora, i sense que això representi cap obligació respecte de l’artista. Els beneficis que puguin obtenir-se de la difusió i reproducció dels dibuixos es reinvertiran en donar continuïtat al projecte “La Mirada Crítica. Humor gràfic en defensa de les llibertats al Magrib” de Elcàlam.
  18. La participació en el concurs suposa la plena acceptació d’aquestes bases.









Bases Específiques per les Escoles:

1. Poden participar els i les alumnes de 3t i 4t d’E.S.O. de tots els centres escolars de Catalunya.

2. El tema del concurs és Els processos de Justícia Transicional a Catalunya, Algèria i al Marroc.

3. Les obres seran incloses a l’exposició itinerant “La Mirada Crítica. Humor Gràfic en defensa de les llibertats al Magrib”

4. El premi per a la millor obra inclou:
  • La inclusió de la obra a la secció Justícia Transicional de la Maleta Pedagògica i Materials Educatius d’Elcàlam, que s’editaran amb posterior al Concurs.
  • S’obsequiarà el o la estudiant amb un “Kit de Dibuixant”
  • S’obsequiarà el o la estudiant amb una còpia de la obra sènior seleccionada amb el primer premi pel Jurat signat per l’autor/a.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada